Ga verder naar de inhoud

Infosessie over Pleegzorg

09 oktober 2024 19:30 tot 21:30
Gildenhuis Grembergen, Hamsesteenweg 2 te 9200 Dendermonde (Enkel voor Oost-Vlaanderen)

Tijdens deze infoavond vertelt een pleegzorgbegeleider wat pleegzorg precies inhoudt. Een ervaren pleegzorger vertelt over persoonlijke pleegzorgervaringen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen. Als je buiten stapt na deze informatieavond heb je een ruimer beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. Inschrijven voor een infoavond is geheel vrijblijvend. Kandidaat-pleegouders hebben steeds de vrijheid om hun voorkeuren te uiten en zich op elk moment te bedenken.

Andere interessante activiteiten

Kamp sensomoriek 3
Vorming

Sherborne bewegingspedagogiek

9 september - Dendermonde

Is praten niets voor jouw pleegkind? Zit hij niet goed in zijn vel? Beweegt zij heel veel of net heel weinig? Ontbreekt het hem aan zelfvertrouwen? Gaat hij fysiek contact uit de weg? Kleeft zij de hele tijd aan jouw lijf? Is samen bewegen leuk?

Dan is Sherborne bewegingspedagogiek misschien iets voor jullie!

Family minds 5
Vorming

Nieuwe vorming voor pleegzorgers: Family minds

9 september - Aalst, Gent & Dendermonde

Opvoeden is niet eenvoudig. We zitten allemaal weleens met de handen in het haar. We proberen bepaald gedrag van het kind te begrijpen of te verklaren maar vatten het niet altijd. Soms worden we uitgedaagd in onze eigen denkpatronen en worden ons geduld en onze vaardigheden stevig op de proef gesteld.

De vormingsreeks bestaat uit vier vormingsmomenten en vindt plaats in Aalst, Gent en Dendermonde.

Banner GRIP
Vorming

Infomoment pleeggrootoudergroep OVL

12 september - Aalst, Lokeren, Merelbeke, Dendermonde

Een kleinkind opvoeden; is het een bewuste keuze of iets wat je overkomt? Soms kom je als grootouder onverwachts in een opvoedende rol terecht. Omdat we bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen weten dat dat heel wat vragen en uitdagingen teweegbrengt, bieden we vorming aan via de ‘Pleeggrootoudergroep’: GRIP (Grootouders in Pleegzorg).